Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková caponata

Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou ciabattou jako lehký oběd nebo předkrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 148 kJ /
513 kcal
Bílkoviny16,53 g
Tuky4,20 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy90,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lilků odřízneme oba konce a lilky nakrájíme na asi 2cm kostky. Vložíme do cedníku, prosolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Pak lilky opláchneme a osušíme. Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme lilky, na malé kousky nakrájený fenykl, cuketu a vše opékáme. Krok 3: Po chvilce vmícháme protlak, cukr a balzamikový ocet. Za občasného míchání orestujeme, ke konci přidáme rajčátka, olivy a nadrobno posekanou bazalku. Směs dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Ciabattu nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a zakápneme olejem. V troubě ji opečeme dokřupava. Nakonec caponatu posypeme piniemi a opečenou ciabattou.

TIP: Jak správně upravit lilek

Zveřejněno 1. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková caponata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Xgw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková caponata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Xgw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, sůl, olej olivový, cibule, fenykl, cuketa, protlak rajčatový, cukr krupice, ocet balsamiko, olivy černé, rajče cherry, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, ořechy piniové, ciabatta

Přidat fotografie receptu