Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libečková sůl

Libečková sůl je aromatická směs, ideální pro dochucování polévek, omáček, masových pokrmů, salátů a dalších jídel. Libeček, známý také jako „maggi bylinka“ kvůli své podobné chuti jako oblíbená tekutá dochucovadla, je ceněn pro své bohaté aroma a schopnost zvýraznit chuť pokrmů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Umytý a suchý libeček odstonkujeme a spolu se solí jej rozmixujeme. Krok 2: Libečkovou sůl rozprostřeme na pečicí papír a necháme sušit při pokojové teplotě.
Sůl po vysušení dáme do skleniček a skladovat můžete ve spíži nebo mrazáku. Sůl bylinky konzervuje. Krok 3: Jako dochucovadlo se dá použít do čehokoliv, ryby, polévky, saláty...

TIP: Jak zpracovat libeček?

Zveřejněno 1. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Ejl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Ejl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Monika146: ...a nezabere to místo v mrazáku;-)

Taky jsem o tom celeru přemýšlela, zda by to šlo stejně jako s libečkem ;-) Asi zkusím i ten celer :-K

Taky to tak mám, málo místa:-)vyzkouším ještě celerovou nať.

Skvělý tip, jak uchovat libeček na zimu. Děkuji. Dávám do mrazáku, ale protože neustále bojuji s místem, mám ho zamraženého jen trochu. Perfektní nápad :-K

Suroviny:
libeček, sůl

Přidat fotografie receptu