Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pěkně šťavnaté z pečenky

Pěkně šťavnatá kuřecí stehna se zlatavou a křupavou kůžičkou připravíme jednoduše v pečence. Výborné chuti dosáhneme tak, že maso předem naložíme do solné lázně, kterou ochutíme oblíbenými bylinkami. Druhý den stačí maso upéct.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby naložení

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby naložení)

2. 7. 2024 21:20

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie294 kJ / 70 kcal
Bílkoviny2,03 g
Tuky0,36 g
Vláknina8,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,02 g
Sůl140,00 g
Sacharidy12,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kuře se v solné lázni dokonale prosolí na všech místech a nasaje vlhkost. Je opravdu šťavnaté a chutné. Můžete přidat česnek, nebo oblíbené koření. Péct můžete v troubě jen na mřížce a bude dokonale křupavé. Inspirace od J. Punčocháře, jen jsem si to upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

3. 7. 2024 06:00

Bayta: Děkuji:-K:-K

Bayta (moderátorka)

2. 7. 2024 22:27

Vypadá to opravdu lákavě <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: stehno kuřecí, voda, sůl, rozmarýn, cibule, máslo, paprika, koření

TopRecepty.cz

Kuře pěkně šťavnaté z pečenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXr7