Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková marmeláda s levandulí

Úrodu meruněk můžeme zužitkovat v dobré meruňkové marmeládě. Tu využijeme po celý rok v dezertech, či jen tak namazanou na pečivu s máslem. Díky levanduli bude marmeláda krásně vonět.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 333 kJ /
3 426 kcal
Bílkoviny19,26 g
Tuky2,72 g
Vláknina40,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy810,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky omyjeme a vypeckujeme, nakrájíme na kousky, můžeme i rozmačkat nebo rozmixovat. Krok 2: Sklenice sterilizujeme například v troubě, do každé dáme část květů. Krok 3: Meruňky dáme na sporák, přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu. Pak přidáme promíchaný cukr s pektinem a vaříme 1 minutu. Krok 4: Marmeládu nalijeme do sklenic na květy, otřeme hrdla, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru do vychladnutí. Skladujeme v suchu, tmě a chladnu.

TIP: Na co dát pozor při vaření meruňkové marmelády

Zveřejněno 3. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková marmeláda s levandulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Q4l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková marmeláda s levandulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Q4l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meruňky, cukr krupice, citron,

Přidat fotografie receptu