Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se sušenými houbami, rajčaty a pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,14 g |
| Tuky | 63,56 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 4,95 g |
| Sacharidy | 29,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Očištěné plátky krkovičky osušíme papírovou utěrkou, mírně naklepeme a několikrát nařízneme okraje. Poté maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Krok 3: V rozehřáté pánvi na sádle opečeme maso z obou stran dozlatova, vyndáme a dáme bokem. Do výpeku dáme oloupanou cibuli a opečeme do zlatohnědé barvy.
Krok 4: Přidáme konzervovaná rajčata a houby i s vodou, ve které byly namočené. Dále přidáme česnek, rajčatovou i paprikovou pastu a sójovou omáčku (opatrně pasty i sójová omáčka jsou slané). Přivedeme k varu, vrátíme do pánve maso a při snížené teplotě dusíme cca 20 minut do měkka.
Krok 5: Během dušení dle potřeby podlijeme vývarem, nejlépe vepřovým nebo hovězím. Není třeba již ničím zahušťovat, cibule a mouka z obalení masa dostatečně stačila k zahuštění.
Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí nebo podle kyselosti rajčat maličko přisladíme (dle mé chuti nebylo potřeba). Podáváme s bramboráčky, hranolkami nebo rýží.
Zveřejněno 3. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Moje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
rajče sekané,
houby sušené,
česnek,
protlak rajčatový,
protlak,
sojová omáčka světlá,
vývar masový,
cukr
Komentáře (3)
Recept se mi moc líbí, děkuji…