Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková bábovka

Bábovka je mezi moučníky opravdová klasika. Můžeme ji připravit na mnoho způsobů, je ale důležité, aby byla vláčná a dobře dochucená. Tato bábovka skrývá v dobrém těstě kousky šťavnatých meruněk.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 682 kJ /
3 270 kcal
Bílkoviny80,83 g
Tuky160,08 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 673 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy372,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas rozpálíme na 150 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a poloviny cukru ušleháme sníh. Zvlášť utřeme žloutky, máslo a zbytek cukru. Krok 3: Poté po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a vanilkový cukr. Pomalu vlijeme mléko a nakonec zapracujeme sníh. Krok 4: Na dno připravené formy nalijeme těsto, na to položíme vypeckované meruňky a zalijeme zbylým těstem. Krok 5: Bábovku pečeme asi 50 minut. Po vytažení ji necháme chvíli vychladnout.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 4. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73XEG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73XEG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, cukr vanilkový, mléko, meruňky, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu