Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní perník

Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 619 kJ /
4 211 kcal
Bílkoviny101,11 g
Tuky98,65 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 488 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy712,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut. Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout. Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici. Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.

Zveřejněno 4. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2y3N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2y3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pěkný recept… :-8 Dala bych si… <3

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, kypřící prášek, kypřící prášek do pečiva, kakao, vejce, olej, marmeláda rybízová, mléko, ovoce, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu