Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký rybízový koláč

Tento koláč vypadá opravdu lákavě, navíc ho není složité připravit. Křehké těsto bohatě zasypeme rybízem a na něj naneseme pokrývku z bílkového sněhu. Na závěr ještě přidáme kousky mandlí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 656 kJ /
2 786 kcal
Bílkoviny53,74 g
Tuky120,26 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 723 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy354,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s krupicovým cukrem, přidáme máslo pokojové teploty, sůl, vejce a vodu. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout. Krok 3: Kulatou pečicí formu vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Pak těsto vyválíme na placku, vložíme ho do formy, povytáhneme okraje a nasypeme na něj kuličky rybízu, které posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Krok 5: Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj moučkový cukr a sníh naneseme na téměř upečený koláč. Posypeme ho mandlemi, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě asi 10 minut. Krok 6: Hotový koláč lehce pocukrujeme.

TIP: Co dobrého připravit z rybízu

Zveřejněno 6. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQ49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQ49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, sůl, vejce, voda, rybíz, cukr krupice, bílek, cukr moučkový, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu