Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burger s pastou harissa, lilky a sýrem halloumi

Ochutnejte tento burger plný výborných chutí, který připravíte bez masa. Domácí housky potřete pikantní majonézou ochucenou aromatickou harissa pastou, přidáte zkaramelizovanou cibuli, rajčata, rukolu a plátky grilovaného lilku a sýru halloumi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 70 min

120 min (50 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 716 kJ /
6 624 kcal
Bílkoviny229,13 g
Tuky413,64 g
Vláknina41,07 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 20,68 g
Sůl51,51 g
Sacharidy481,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme harissu. Papričky nasypeme do kastrolu s horkou vodou a necháme 20 minut změknout. Kmín, koriandr a římský kmín nasypeme do pánve, nasucho orestujeme a pak rozemeleme na jemný prášek. Papričky slijeme a spolu s olejem, česnekem, citronovou šťávou, mátou a solí rozmixujeme na hladkou pastu. Majonézu smícháme se lžičkou harissa pasty. Krok 2: Poté připravíme housky. Mléko ohřejeme (musí být jen vlažné) a vmícháme do něj droždí, cukr a olej. Mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl a vlijeme mléko s ostatními ingrediencemi. Vypracujeme těsto, překryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu. Krok 3: Těsto rozdělíme na 6-8 částí a z každé uděláme hladkou kulatou bulku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněnými semínky. Necháme ještě 20 minut kynout a poté pečeme v troubě rozpálené na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Krok 4: Mezitím připravíme cibuli. Oloupeme ji a nakrájíme na plátky. Do velké pánve nalijeme olej a na něj nasypeme cibuli. Restujeme 10 minut. Pak cibuli osolíme, přidáme cukr a necháme 30 minut na mírném ohni zkaramelizovat. Vmícháme balzamikový ocet. Krok 5: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, osolíme a necháme na cedníku vypotit. Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky. Lilek osušíme a z obou stran ogrilujeme, stejně jako sýr. Rajčata pokrájíme na plátky. Krok 6: Housku rozkrojíme, potřeme harissa majonézou, posypeme rukolou, naskládáme ostatní ingredience, přiklopíme a můžeme podávat.

TIP: Jak zpracovat lilek

Zveřejněno 8. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger s pastou harissa, lilky a sýrem halloumi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB6x2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger s pastou harissa, lilky a sýrem halloumi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB6x2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

<3 wow, ten vypadá skvěle!

Suroviny:
chilli paprika sušená, kmín drcený, koriandr sušený, římský kmín mletý, máta sušená, olej olivový, česnek, citron, máta sušená, sůl, majonéza, mléko, droždí, cukr, olej olivový, mouka hladká, mouka celozrnná, sůl, vejce, semínka lněná, cibule, olej olivový, sůl, cukr, ocet balsamiko, lilek, sýr halloumi, rajče, rukola

Přidat fotografie receptu