Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná bublanina

K letním dnům bezpochyby patří nadýchaná bublanina plná svěžího ovoce, které si posbíráme na vlastní zahrádce. Těsto tohoto moučníku je jemné a navíc ještě zvláčněno majonézou. Po upečení stačí jen pocukrovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jarunky

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 483 kJ /
4 418 kcal
Bílkoviny61,92 g
Tuky302,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 2,20 g
Sůl6,00 g
Sacharidy359,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve utřeme do pěny vejce s krupicovým i vanilkovým cukrem. Můžeme použít kuchyňský robot, který udělá z vajec krásnou nadýchanou pěnu. U použití ručního šlehače rozdělíme vejce na žloutky a bílky, ze kterých zvlášť vyšleháme sníh. Krok 2: Dále do vyšlehané pěny přidáme zbylé suroviny a pořádně promícháme v robotu. Na vymazaný a vysypaný plech polohrubou moukou vylejeme těsto, na které pokládáme námi zvolené ovoce (borůvky, jahody, třešně...). Krok 3: Bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova. Kdo má rád, posype buchtu po upečení moučkovým cukrem.

Zveřejněno 8. 7. 2024

Poznámka autora jarunky

Peču na plech 30x40. Kdo má rád vyšší bublaninu, tak doporučuji menší plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERxAm

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERxAm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, majonéza, ovoce, tuk, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu