Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Květák je surovina, z které lze vykouzlit různorodá a velmi chutná jídla. Zapečený květák podle tohoto receptu je jedním z nich. O sytost a lahodnost v tomto pokrmu se postará množství sýra, pršutu a smetanové zálivky.
Postup přípravy
Vsypeme horký květák z trouby, promícháme a dáme do zapékací mísy. Navrch posypeme druhou polovinu sýru s pršutem a dáme na 10-15 minut zapéct dozlatova. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou pažitkou. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQYB
Moje poznámka
Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQYB
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 12 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Kamice před 7 minutami
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 14 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Suroviny:
květák,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
sýr gouda,
pršut,
pažitka
Komentáře (6)