Zapečená zelenina
Úrodu ze zahrádky můžeme využít v tomto jednoduchém a dobrém receptu. Kousky zeleniny ochutíme čerstvou bazalkou a česnekem. Potom vše jen zapečeme v troubě a můžeme se pustit do jídla.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 907 kJ / 1 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,81 g |
Tuky | 78,04 g |
Vláknina | 44,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Pak ho opláchneme a necháme okapat. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, omyté a osušené cukety nakrájíme na plátky a oloupané stroužky česneku přepůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky.
Krok 2: Zeleninu mimo rajčat dáme do misky, polijeme 2 lžícemi oleje, přidáme jemně nasekanou bazalku, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Krok 3: Pekáček vytřeme olejem, naplníme polovinou překrájených rajčat, na ně nasypeme zeleninu a vše zakončíme zbylými překrájenými rajčaty.
Krok 4: Směs pokapeme olejem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2024 20:49
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZJD
Nejnovější recepty
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 50 minutami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vláčné skořicové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Jablka na másle a medu s ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Otestovali jsme indické restaurace v Praze: Za tři stovky jsme našli úžasné pokrmy i trochu nevýrazné chutě
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Strava starověkých Řeků se nelišila od té dnešní středomořské. Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 50 minutami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Jasek před 10 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 10 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 13 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 13 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Terecha před 13 hodinami
Rychlé cuketové "langoše"
Terecha před 13 hodinami
Komentáře