Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem

Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd, který vás dostane svojí chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 538 kJ /
1 563 kcal
Bílkoviny101,07 g
Tuky22,62 g
Vláknina27,51 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,52 g
Sacharidy225,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. V misce smícháme mouku, škrob, sůl, pepř, promícháme a přidáme vejce rozkvedlané v trošce vody. Krok 2: Dobře promícháme a do vzniklé marinády vložíme maso. Každý kousek obalíme marinádou a dáme na 30 minut stranou odležet. Krok 3: Mezitím připravíme zálivku na salát. Do menšího rendlíku dáme ocet, vodu, cukr a koření. Přivedeme k varu a odstavíme. Krok 4: Než zálivka vychladne, na kráječi (mandolíně) nakrájíme okurku a fenykl na tenké plátky. Dáme do misky, zalijeme vychladlým nálevem a dáme do lednice vychladit. Krok 5: Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Zázvor nakrájíme na tenké nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek, žilek a jemně nasekáme. Krok 6: Do fritézy nebo wok či jiné hluboké pánve dáme olej (v dostatečném množství, aby byly kousky masa ponořené) a ohřejeme na cca 160 ° C. Krok 7: Marinádou obalené kousky masa postupně smažíme cca 40 sekund a vyndáváme na talíř vyložený papírovými utěrkami. Krok 8: Všechno osmažené maso poté ještě jednou osmažíme až dozlatova. Těstíčko se tak zpevní a nebude opadávat. Krok 9: V menší pánvičce zahřejeme nové 2 lžíce oleje, přidáme zázvor a česnek. Lehce orestujeme, aby se česnek nespálil přilijeme sójovou omáčku, ocet, pomerančovou šťávu, cukr a chilli papričku. Přivedeme k varu, minutu převaříme a odstavíme. Krok 10: Smažené kousky masa omáčkou přelijeme a promícháme. Podáváme s uleželým salátem a dušenou jasmínovou rýží zvlášť v misce.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži?

Zveřejněno 11. 7. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace - Prima Fresh - recepty Pavla Berky, lehce upraveno. Mám moc ráda recepty od tohoto kuchaře a když jsem viděla foto musela jsem hned zkusit. Bylo to výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLEk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLEk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) Romanko, moc děkuji za vyzkoušení i pochvalu. :-K Přeji krásný zbytek večera :-K

Skvělý oběd :yes::yes:

Suroviny:
maso, mouka hladká, škrob kukuřičný, sůl, pepř mletý, vejce, voda, olej, okurka čerstvá, fenykl, ocet, voda, cukr krupice, bobkový list, pepř, sůl, semínka sezamová, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá, omáčka sojová, ocet vinný, šťáva pomerančová, cukr krupice

Přidat fotografie receptu