Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky z mletého masa a cukety

Klasické šťavnaté karbanátky se obvykle připravují ze směsi vepřového a hovězího mletého masa. Dnes do nich přidáme i nastrouhanou cuketu. Smažené karbanátky podáváme se zeleninovou přílohou a bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 543 kJ /
1 325 kcal
Bílkoviny102,48 g
Tuky90,67 g
Vláknina12,16 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,02 g
Sacharidy22,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso lehce osolíme, opepříme a okořeníme, přidáme sójovou omáčku, vejce, očištěnou a nahrubo nastrouhanou cuketu a oloupanou a posekanou cibuli. Krok 2: Směs pořádně promícháme, aby se suroviny prolnuly, ještě přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zahustíme strouhankou. Krok 3: Z těsta děláme menší karbanátky, které smažíme pozvolna v oleji z obou stran. Po usmažení je přendáme na ubrousky, aby nasály přebytečný tuk.  Krok 4: Karbanátky podáváme s čerstvou zeleninou, pečivem a hořčicí nebo i dresinkem či grilovací omáčkou. Pokud chceme sytější přílohu, nejlepší jsou s bramborovou kaší.

TIP: Další recepty na karbanátky

Zveřejněno 11. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z mletého masa a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2rm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z mletého masa a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY2rm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
maso mleté, cuketa, cibule, česnek, vejce, omáčka sojová, koření na grilovanou zeleninu, majoránka, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu