Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na mrkvi a pasírovaných rajčatech v pomalém hrnci

Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná rajčata je skvěle dochutí a rýže bude ideální příloha.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 255 min

270 min (15 min příprava + 255 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 671 kJ /
2 072 kcal
Bílkoviny159,25 g
Tuky133,94 g
Vláknina25,44 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,06 g
Sacharidy48,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuličky koření uzavřeme do vajíčka nebo sáčku na sypaný čaj a položíme na dno pomalého hrnce. Krok 2: Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Do širšího kastrolu dáme na rozehřátý olej kostičky špeku a až po chvíli pustí tuk přidáme pokrájené cibule. Za občasného zamíchání smažíme do nazlátlé barvy. Krok 3: 3 mrkve nakrájíme na širší kolečka, zbývající 3 mrkve ponecháme vcelku. Krok 4: Líčka opláchneme, osušíme a nařežeme na větší kostky. Mírně je osolíme, opepříme, malinko posypeme česnekem a koření do masa rukama pěkně vmasírujeme. Krok 5: Na dno pomalého hrnce dáme koření, přidáme pasírovaná rajčata, polovinu nastrouhané citronové kůry a vývar. Přidáme líčka, osmažený špek s cibulí a zamícháme. Krok 6: Nakonec do hrnce dáme všechny mrkve, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 7: Poté z hrnce děrovanou lžící vyndáme měkké maso, celé mrkve a koření. Zbytek z pomalého hrnce přelijeme do obyčejného hlubšího hrnce a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 8: Omáčku naředíme smetanou na požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a necháme na sporáku na slabém plameni přejít varem. Krok 9: Mezitím nakrájíme mrkve na menší kousky a společně s masem a zbytkem kůry přidáme do omáčky ohřát. Podáváme s rýží.

TIP: Jak využívat pomalý hrnec

Zveřejněno 12. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na mrkvi a pasírovaných rajčatech v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8VQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na mrkvi a pasírovaných rajčatech v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8VQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

RubyRom: Romanko,moc děkuji:-KLíčka nám sehnal kamarád přes svého známého:-8V obchodě se na ně málo kdy natrefí:-(

Jaromira18: rozmarynaH: Jaruško,Marcelko,moc vám děkuji.Potěšilo mě to:-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KTaké je dělávám na víc způsobů,ale ne v troubě.Z ní nám nechutná žádné hovězí:-)

Nádhera Aničko! Líčka už jsem neviděla dlouho. :yes::yes:

:yes::yes: Moc bych si pochutnala, krásně nafocené.:-K:-K:-K

Aničko, ta omáčka je zkrátka na jedničku.:-K

:-)<3:yes::yes: Líčka jsou i u nás oblíbená, dělám na několik způsobů i bez PH běžně v troubě., Jsou výborná. :-K

zuzi777a: Moc děkuji:-8:-KLíčka jsou u nás po kližce nejoblíbenější z hovězího masa:-)Ale v obchodě nejsou moc vidět:-(Omáčku jsem dochutila ještě špetkou skořice,ale zapomněla jsem to do receptu napsat.

Krásná práce! Až se sliny sbíhají.:-*

Suroviny:
líčka hovězí, špek, mrkev, cibule, pasírované rajčata, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, česnek sušený, citron, pepř, koření nové koření, smetana ke šlehání, libeček

Přidat fotografie receptu