Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý dortík Pařížská pečeť

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zuzkamo Zuzkamo

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby vychlazení ideálně 24 hodin

15 min (15 min příprava, bez doby vychlazení ideálně 24 hodin)

Tento moučník je lahodný dezert, který kombinuje bohatou čokoládovou chuť s jemným krémem, vše na lehkém korpusu. Stačí jen pár základních ingrediencí a trochu času na to, aby se tento dortík stal středobodem vašeho stolu.

Suroviny pro 1 kus

6 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 245 kJ /
298 kcal
Bílkoviny0,28 g
Tuky32,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřáté máslo spojíme s rozdrcenými sušenkami a vzniklou hmotu natlačíme na dno malé dortové formy. Krok 2: V míse spojíme mascarpone a pařížskou šlehačku a vyšleháme. Poté přidáme nasekanou čokoládu Studentská pečeť. Část čokolády si necháme na dozdobení. Krok 3: Krém přesuneme na vyrobený korpus ze sušenek a navrch dozdobíme zbylou čokoládou. Krok 4: Dáme vychladit do lednice, ideálně přes noc.

TIP: Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka - rady, tipy

Zveřejněno 16. 7. 2024

Poznámka autorky Zuzkamo

Množství je na malou formu a vznikne vám malý dortík. Pokud chcete pro více lidí, nutno dělat z dvojité dávky, minimálně. Sice není dietní, ale je osvěžující a plný čokolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý dortík Pařížská pečeť

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6808N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý dortík Pařížská pečeť

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6808N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky, máslo, mascarpone, šlehačka pařížská, čokoláda

Přidat fotografie receptu