Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fíková bublanina s rybízem

Bublanina je ideální způsob, jak zpracovat čerstvé ovoce. Připravíme ji snadno a během chvilky. V této bublanině použijeme netradiční kombinaci sladkých fíků a sladkokyselého šťavnatého rybízu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 613 kJ /
3 015 kcal
Bílkoviny64,22 g
Tuky124,44 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 687 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy403,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, změklou Heru a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh, který jemně zapracujeme do připravené směsi. Krok 2: Čerstvé fíky omyjeme, nakrájíme a pokapeme rumem. Krok 3: Připravené těsto nalijeme do sádlem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe fíky a do mezer doplníme červený rybíz. Povrch mírně rukou přimáčkneme. Rybíz nedáváme na okraj těsta, rád se připaluje. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

TIP: Jak správně jíst fíky

Zveřejněno 17. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíková bublanina s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z5p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíková bublanina s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5z5p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fíky čerstvé, rybíz, vejce, mouka polohrubá, cukr, tuk hera, mléko, prášek do pečiva, sůl, rum, sádlo, mouka

Přidat fotografie receptu