Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák se smetanou

Květák patří mezi oblíbené suroviny v naší kuchyni. Vyzkoušejte tento snadný recept, ve kterém zapečeme růžičky květáku s cibulkou, vajíčky a smetanou. Jako bezmasý pokrm se skvěle hodí k vařeným bramborám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 518 kJ /
602 kcal
Bílkoviny32,62 g
Tuky44,85 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší části a uvaříme je ve vodě nebo v páře. Poté necháme vychladnout. Krok 2: Dále si na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Do větší misky dáme na malé růžičky nakrájený uvařený květák, přidáme osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme. Krok 4: Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní připravený květák, zalijeme rozšlehanými vejci a smetanou Krok 5: Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 °C, pečeme dozlatova. Podáváme třeba s vařenými bramborami.

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEM6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Také zapékám květák jako vy, jenom přidávám aspoň trošku anglické slaniny nebo šunky. Moji masožravci to tak mají raději :-D

Suroviny:
květák, vejce, smetana, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, máslo

Přidat fotografie receptu