Pinterest cookies
Křehké sušenky - cookies jsou oblíbeným moučníkem v anglosaském světě. Zvolna si prorazily cestičku i na dezertní talířky v našich domácnostech. Nejlépe se hodí do dětské ručičky, nebo k šálku čerstvě uvařené kávy.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 885 kJ / 3 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,58 g |
Tuky | 177,56 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 769 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 321,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchejte mouku a cukr. Poté přidejte studené máslo a míchejte, dokud nezískáte konzistenci podobnou drobence.
Krok 2: Přidejte vejce a zpracujte dokud nebude hladké. Dejte do lednice alespoň na 30 min.
Krok 3: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na dobře pomoučené ploše na sílu 5 mm. Pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví vykrajujte sušenky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Pomocí zadní části lžičky vytvořte tvar srdce. Naplníme marmeládou a pečeme 8-10 minut.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pinterest cookies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x98J
Moje poznámka
Pinterest cookies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x98J
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 4 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
marmeláda
Komentáře