Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-jablečná kuřecí prsa

Z kuřecího masa můžete připravit spoustu různých pokrmů. Nejoblíbenější jsou směsi různých tradičních, ale i netradičních chutí. Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou, která je plná jablek, vás opravdu příjemně překvapí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Akiri_Rixine Akiri_Rixine

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 723 kJ /
3 041 kcal
Bílkoviny342,13 g
Tuky140,10 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 7,33 g
Sůl18,29 g
Sacharidy88,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme kari. Krok 2: V hluboké pánvi zpěníme na rozehřátém sádle cibuli, přidáme kuřecí prsa a osmahneme je z obou stran (5-8 minut). Krok 3: Maso dáme stranou, do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme a přikryjeme poklicí. Za mírné teploty je dusíme 10-15 minut. Krok 4: Poté odstavíme pánev z plotny, jablka zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme 3 lžíce zakysané smetany a pořádně zamícháme. Krok 5: Pánev vrátíme zpět na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s rýží.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži?

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-jablečná kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk5j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-jablečná kuřecí prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJk5j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, jablko, koření kari, sádlo, cibule, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu