Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový dezert

Tento lahodný a lehký dezert připravíme ze zakysané smetany, čerstvých malin a želatiny. Díky bílkovému sněhu je pěkně nadýchaný. Podáváme ho politý čokoládovou polevou a ozdobený čerstvými malinami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 308 kJ /
552 kcal
Bílkoviny20,05 g
Tuky30,57 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy41,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu nasypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem nebo smetanou a necháme nabobtnat. Krok 2: Zakysanou smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maliny rozmixujeme s citronovou šťávou, cukrem a zakysanou smetanou. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 4: Želatinu opatrně rozpustíme na mírném ohni nebo ve vodní lázni maximálně na 70 °C, nalijeme ji do mísy, přidáme malinovou směs, promícháme a opatrně metličkou zapracujeme bílkový sníh. Krok 5: Hmotu rozdělíme po několika lžících do formiček na muffiny, nejlépe teflonových, nebo do plastových kelímků, které jsme předem tence vytřeli olejem. Krok 6: Formičky postavíme do chladu ztuhnout, pak je vyklopíme, nazdobíme čokoládovou polevou a přidáme několik čerstvých malin.

TIP: Jak na čokoládovou polevu

Zveřejněno 19. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
želé dortové, mléko, smetana zakysaná, maliny, šťáva citronová, cukr, bílek, olej, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu