Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety na lilku s olivami

Tento pokrm je inspirován středomořskou kuchyní. Vepřové kotlety opečené na oleji podáváme se zeleninovou přílohou, kterou připravíme z lilků a krájených rajčat, ochucených bazalkou a olivami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 588 kJ /
379 kcal
Bílkoviny4,83 g
Tuky22,21 g
Vláknina6,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálíme olej a lilky nakrájené na menší kostičky zprudka osmahneme. Krok 2: Počkáme, až začnou zlátnout, pak je zakápneme balzamikovým octem, přidáme loupaná krájená rajčata a za občasného míchání necháme vařit asi 5-10 minut. Krok 3: Vmícháme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku a olivy. Necháme vše prohřát, dochutíme solí, pepřem a mezitím osmahneme maso. Krok 4: Kotlety osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Krok 5: Podáváme s opečenými bramborovými lupínky.

TIP: Jak zpracovat lilek

Zveřejněno 24. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na lilku s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2Q7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na lilku s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2Q7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
olej olivový, lilek, ocet balsamiko, rajče loupané, česnek, bazalka čerstvá, olivy černé, kotleta vepřová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu