Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Z přebytků letního ovoce můžeme připravit výborný pečený čaj. Ten nás během chladného počasí zahřeje a potěší příjemnou ovocnou chutí. Díky skořici, hřebíčku a rumu navíc čaj krásně voní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 949 kJ /
5 963 kcal
Bílkoviny18,15 g
Tuky5,50 g
Vláknina75,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 346,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme. Z rybízu a angreštu obereme stopky, třešně a švestky vypeckujeme. Krok 2: Všechno ovoce dáme na plech s vyšším okrajem, posypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici a dáme péct na 30-40 minut, dokud se cukr nerozpustí. Krok 3: Nakonec vše zalijeme rumem a promícháme. Plníme do čistých nahřátých skleniček a hned po uzavření otočíme víčkem dolů. Krok 4: Čaj je lahodný, příprava je snadná: stačí zalít 2–3 lžičky pečeného ovoce horkou vodou.

TIP: Jak se používá pečený čaj

Zveřejněno 26. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W85

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6W85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rybíz, ovoce, cukr krystal, koření hřebíček, rum, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu