Nakladačky
Nakládání okurek patří k létu. Každá rodina má svůj osvědčený a oblíbený recept, na který nedá dopustit. Pro inspiraci a vyzkoušení zvolte ale občas i jiný recept. Třeba se stane i vaším nejoblíbenějším.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 046 kJ / 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 1,83 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Důkladně umyjeme okurky necháme chvíli okapat. Mrkev, křen a cibuli očistíme. Nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Do dobře umyté (nejlépe v myčce) sklenice 0,75 l přidáme snítku kopru a stonek (může být i květ),hořčičné semínko, kolečko mrkve, cibuli, křen (je li velký, tak jen půl kolečka), pepř, kuličky nového koření, bobkový list, křen (pokud je křen velký, tak jen půl kolečka), sůl a cukr.
Krok 3: Vyskládáme okurky do lahve jednu vedle druhé, aby byla sklenice co nejvíce vyplněná. Pak nalijeme ocet a sklenici dolijeme vodou do plna. Zavíčkujeme.
Krok 4: Sklenici vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla sklenice ponořená z 80%. Na dno hrnce dáme utěrku (mikroutěrku). Hrnec musíme přikrýt poklicí. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a sterilizujeme 30 minut. Poté sklenici vytáhneme(pozor pálí!) a necháme vychladnout.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakladačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OjX
Moje poznámka
Nakladačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OjX
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
mrkev,
kopr,
kopr,
cibule,
křen,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
semínka hořčičná,
cukr,
sůl,
ocet,
voda
Komentáře