Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Lahodné drobné košíčky plněné barevnou šlehačkou jsou ideálním pohoštěním na oslavy. Krásné barvy šlehačky docílíme přidáním džemu. Košíčky na závěr ozdobíme černým a červeným rybízem, který ladíme k barvě šlehačky.
Suroviny pro 24 porcí
24porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 933 kJ / 4 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,86 g |
Tuky | 243,66 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 404,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme oba cukry, citronovou kůru, žloutky a změklé máslo. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
Krok 2: Druhý den těsto vtlačujeme do tukem vymazaných formiček na košíčky. Rozložíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Jakmile okraje zrůžoví, vyndáme z trouby a za tepla vyklepneme a necháme zchladnout.
Krok 3: Šlehačku se ztužovačem a trochou cukru vyšleháme dotuha, nakonec pomalu vmícháme po troškách džem, do půlky malinový, do další borůvkový.
Krok 4: Pěnou naplníme košíčky, ozdobíme je čerstvým ovocem a lístky máty. Před podáváním je necháme dobře vychladit.
Zveřejněno 30. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89JG
Moje poznámka
Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89JG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
žloutek,
máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový,
džem malinový,
marmeláda borůvková,
rybíz,
máta,
tuk
Komentáře