Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené kuře podle Mišky

Velmi snadným avšak chutným obědem je jednoznačně pečené kuře. Každý má doma ten svůj osvědčený recept. Pokud jej však stále hledáte, inspirujte se zde. Kuře stačí okořenit, přidat máslo a vyčkat, až se dokonale propeče až na křupavou kůžičku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 190 min

200 min (10 min příprava + 190 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie623 kJ /
149 kcal
Bílkoviny0,14 g
Tuky16,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme, z jedné strany rozpůlíme a rozevřeme. Ze všech stran okořeníme a důkladně vmasírujeme. Krok 2: Mezi prsa a kůži vložíme plátky másla. Pečeme 3 hodiny na 100 °C. Krok 3: Po této době by maso mělo mít uvnitř přibližně 65°C. Polijeme výpekem a dopečeme zhruba 10 minut na 230 °C (s funkcí gril).

TIP: Jak upéct kuře

Zveřejněno 28. 7. 2024

Poznámka autorky MiskaKulicka

Péct můžete i klasicky vcelku, ale my máme rádi, když kůže křupe ze všech stran, proto peču rozkrojené.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuře podle Mišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2gD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuře podle Mišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2gD

Marie

Komentáře (4)

cathleen: áno, taká okrúhla keramická forma - v strede tŕň, taký hrot, tam sa napichne kura...u nás okolo 20 euro, minule som pozerala...

MiskaKulicka: to asi bude takový ten pekáč s vysokým výčnělkem, na který se nasune kuře před pečením :-) a peče pak "nastojato". Neleží velkou plochou v pekáči a všechna kůžička je stejnoměrně upečená.

Monika146: O keramickém trnu jsem neslyšela, to musím omrknout :-8

Překrásné a velmi lákavé. Také máme rádi křupavou kůžičku a tak peču na keramickém trnu. Šťáva se krásně zachytí v misce ;-)

Suroviny:
kuře, koření na kuře, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu