Marmeláda z broskví
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit palačinky nebo ji jednoduše namazat na chleba.
Suroviny pro 4 kusy
malé skleničky od přesnídávky
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 360,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky navážíme cukr, množství volíme dle sladkosti broskví.
Krok 2: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do většího hrnce s dvojitým dnem. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud se nám broskve nezačnou hodně rozvářet. Poté broskve rozmixujeme tyčovým mixérem buď úplně dohladka nebo necháme malé kousky.
Krok 4: Do vzniklého pyré přidáme za stálého míchání Gelfix smíchaný se 3 lžícemi odváženého cukru a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
Krok 5: Po uvedené době přidáme zbylý cukr a marmeládu opět za stálého míchání vaříme 7 minut.
Krok 6: Horkou marmeládu plníme do čistých skleniček, mírně posypeme pomůckou ke konzervování, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Krok 7: Z uvedeného množství jsou 4 skleničky od přesnídávky.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2V
Moje poznámka
Marmeláda z broskví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2V
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 sekundami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 20 minutami
Plněné ořechy
Handour před 31 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 56 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
broskve,
voda,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
Komentáře