Šarlota s malinami
Tento dezert je inspirován francouzskou Šarlotou. Připravíme ho v menší verzi ve formách na muffiny. Je to velmi snadné a výsledkem je piškotová miska plněná lahodným krémem, přelitá malinovým sirupem, která potěší vzhledem i dobrou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 937 kJ / 4 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,55 g |
Tuky | 118,20 g |
Vláknina | 29,20 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 610,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na muffiny lehce vymažeme tukem. Piškoty rozpůlíme příčně a každý dílek ještě podélně.
Krok 2: Piškoty skládáme po obvodu prohlubní kulatým koncem nahoru, řezem dovnitř. Kousky piškotů vyplníme také dno.
Krok 3: Žloutky utřeme se 120 g cukru a vanilkovým cukrem. Naředíme mlékem a za stálého míchání směs zahříváme ve vodní lázni, až je horká. Želatinu namočíme do 50 ml vody.
Krok 4: Tvaroh promícháme se žloutkovou směsí. Želatinu zahřejeme a necháme rozpustit. Vmícháme trochu tvarohu a pak vše dobře promícháme se zbylým tvarohem.
Krok 5: Smetanu vyšleháme se ztužovačem a vmícháme do tvarohové náplně.
Krok 6: Tvarohovou náplň rozdělíme do připravených piškotových základů. Plech vložíme do chladničky a necháme ztuhnout několik hodin, nejlépe přes noc.
Krok 7: Maliny opláchneme a třetinu odložíme na ozdobu. Zbytek nasypeme do kastrůlku, přidáme trochu vody a 200 g cukru. Rozmačkáme, povaříme, až se cukr rozpustí, tekutina odpaří a vznikne sirup.
Krok 8: Pak plech vyjmeme z chladničky a kulatým nožem vyjmeme šarlotky z formiček. Přendáme na talířek, doplníme malinovým sirupem a ozdobíme mátou a čokoládovou polevou.
Zveřejněno 31. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šarlota s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2p
Moje poznámka
Šarlota s malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz2p
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 17 minutami
Plněné ořechy
Handour před 28 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 53 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
žloutek,
cukr vanilkový,
mléko,
želatina,
tvaroh,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr krupice,
maliny,
tuk,
piškoty cukrářské,
máta,
poleva čokoládová
Komentáře