Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cordon bleu - plněný řízek

Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v trojobalu a usmaží.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky opatrně rozklepeme, aby vznikly větší plátky. Krok 2: Na půlku každého plátku masa dáme sýr a šunku, přehneme a okraje sklepneme. Na povrchu osolíme. Krok 3: Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 4: Řízky vložíme do rozehřátého tuku a z obou stran zvolna usmažíme.

Jak správně smažit řízky

Zveřejněno 1. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cordon bleu - plněný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLWo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cordon bleu - plněný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLWo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

:-)<3 moc se mi líbí recept i krásné foto, to vždy chtěla udělat moje vnučka ;-):-K

super.:yes:

výborná mňamka, ale ten čedar tam opravdu nepatří... na telecí doporučuji řeznictví uzenářství sváček, sice si připlatíte ale kvalita je zatím nejlepší, co znám... :)

Taky jsem dělala z kýty:-K:yes:.

bondovka.007 16. 6. 2013 11:58
Já ho dneska dělala z kuřecího prsíčka - mňamka.:-*

Klasika kuchyně, která se nikdy nepřejí, bodík :yes:. Kvůli prckovi dělám i kuřecí, ale nejraději dělám z krkovičky ;-)

Všichni tu řeší vepřové kontra telecí a nad druhem sýra se nikdo nezamyslil. To je fakt smutné, přátelé.:-//

cordon bleu je chuťovka:yes::-D a Jendo udělal jsi dobře, on je výborný z jakéhokoliv masa natož z krkovičky:-p:yes:

Já jsem to dnes risknul s krkovičkou. Smažil jsem v babiččině železňáku. Jednu stranu klasicky a po otočení řízku jsem železňák vložil do trouby inspirovaný receptem yanull(http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...) a po 15-ti minutách bylo hotovo. Perfektní šťavnatý řízek:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +19 Přidávám foto;-).

rebeka: no teleci na rizky bez problemu koupis v kazdem Globusu, tam to je se zarukou a kvalitni :-):-K

:-O:-p:-*:-K:yes:....+1

Eliza:já bych to tak ráda zkusila z telecího, ale kde ho nabrat, co;-):-(:-?

senky:že mě to nenapadlo:-!:-O:-O ty jsi, pane, mazaná;-):-8:-D:-D:-D:yes:

Dobrotka :-p:yes::yes:

rebeka:já bych nevolila;-) bylo by nemožné se rozhodnout:-8:-p zbodla bych oboje

rebeka: bohužel, je to obyčejná kýta vepřová...:-8

Eliza:nooo, tak to by byla pro mě těžká volba...tsatsiky versus červená řepa:-D:-D:-D miluju obé:-D;-):yes:
a sehnala jsi telecí:-?;-)

rebeka: Rebi, jj, přesně tak. Ty jsme měly s dcerou, manžel je nemusí (nechápu...), tak měl červenou řepu. Ale ta je taky dobrá...

Eliza:mňáám..co to máš v misce:-? tsatsiky;-):-?

Bod jsem samozřejmě poslala už dááávno, tak dnes alespoň obrázky z realizace.:-)

Znám něco hodně podobného a je to mňamózní.

Tohle je opravdu pravý Cordon bleu-Maris, opakuji se, ale ty fotky jsou nááádherné:-K:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Děkuji:-):-K

Mooooc dobrůtka, doma byl úspěch, děkuji za skvělý recept:)
A bodík navrch

Maris, tohle je kulinářská klasika, která nikdy nezklame, a jistý bod ode mě :-p. Budu se opakovat, přesto nelituji písmen, abych znovu napsala, že tvoje fotky jsou překrásné.

No, svíčková je taky dietní, ovšem jedině, když si zapálíte svíčky:-)):-D Právě jsem maris chtěla říct, kde sehnat telecí a vidím, že jsi taky inprovizovala;-):yes:

maris:-*

:-)):-)) dietní je vlastně všechno, záleží na úhlu pohledu ;-), můj kamarád je přesvědčený, že svíčková je jen lehký zeleninový krém :-D:-D

spagi...no to urcite:-D:-D:-D:-D:-D

To je vlastně taky dietní, že? ;-):-p:yes:

tohle muzu vzdy... :yes:

Tématické fráze:
gordon blue recept, gordon blue, gordon bleu, gordon bleu recept, recept cordon blue, kureci gordon bleu, kureci gordon bleu, kuřecí gordon blue, kuřecí řízek gordon blue, cordon blue, rizek gordon blue, vepřové gordon blue recept, vepřový gordon blue, gordon bleu top recepty, kuřecí cordon blue, gordon bleu - recept, recept gordon bleu, smažený gordon blue, recept gordon blue, recept na gordon blue

Suroviny:
řízky telecí, sýr ementál, šunka, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej, sůl

Přidat fotografie receptu