Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový koláč se švestkami

Tenké těsto ze špaldové mouky poklademe šťavnatými švestkami, provoníme rumovým cukrem a zalijeme lahodnou smetanovou náplní. Díky vrstvě drobenkového těsta je koláč na povrchu krásně křupavý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radka.vobecka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 468 kJ /
2 980 kcal
Bílkoviny40,67 g
Tuky136,50 g
Vláknina40,48 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 881 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a rozpuštěný tuk. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme do drobenkové konzistence. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, vložíme 2/3 těsta a lehce přitlačíme ke dnu. Na povrch vyskládáme „do šneka“ švestky pokrájené na osminky. Posypeme třtinovým cukrem s rumovou příchutí. Krok 4: Prošleháme smetanu s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem a tuto směs vlijeme na švestky. Posypeme zbytkem drobenkového těsta. Krok 5: Pečeme asi 45 minut.

TIP: Další švestkové koláče

Zveřejněno 9. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový koláč se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRowE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový koláč se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRowE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, prášek do pečiva, cukr třtinový, tuk, sůl, švestky, smetana zakysaná, pudink vanilkový, vejce, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu