Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný štrůdl s nivou

Listové těsto je úžasně tvárným pomocníkem pro přípravu chutného pohoštění. Nasladko i naslano. S klasickou náplní plísňového sýra a cibule udělá dobrou službu na večírku, i jako odpolední svačina.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mamavkuchyni

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 138 kJ /
1 945 kcal
Bílkoviny104,68 g
Tuky122,56 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 3,94 g
Sůl9,49 g
Sacharidy104,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozválíme listové těsto. Krok 2: Na rozválené těsto rozetřeme kečup a posypeme provensálským kořením. Poté pokládáme plátky šunky, sýru, kolečka cibule a rozdrobíme nivu. Krok 3: Štrůdl zabalíme, položíme na plech spojem dolu. Potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

TIP: Slané rolky a roládky na pohoštění

Zveřejněno 4. 8. 2024

Poznámka autora Mamavkuchyni

Budu ráda za fotky Vašich výtvorů podle mého receptu. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný štrůdl s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8975

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný štrůdl s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8975

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vynikající záležitost! Nivu máme rádi v jakékoliv podobě. Dělám také, jen místo kečupu dávám smetanu (kečup nemáme v oblibě). Jen se po něm zapráší :-D

:-)<3:yes::yes: Slané záviny mám raději než sladké , dělám podobné a jsou moc dobré:-K

Suroviny:
těsto listové, sýr plátkový, šunka, sýr niva, cibule, kečup sladký, koření provensálské, vejce

Přidat fotografie receptu