Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílková bábovka

Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a její příprava je snadná a rychlá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

16 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 359 kJ /
5 822 kcal
Bílkoviny703,21 g
Tuky154,26 g
Vláknina11,27 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 13,35 g
Sůl27,23 g
Sacharidy387,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.

TIP: Jak poznat upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 6. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnRN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBnRN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad jak využít bílky :-K

Suroviny:
bílek, máslo, cukr moučkový, rum, nutella, mléko, mouka hladká, škrob kukuřičný, prášek do pečiva, mandle mleté, sádlo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu