Bílková bábovka
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a její příprava je snadná a rychlá.
Suroviny pro 1 kus
16 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 359 kJ / 5 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 703,21 g |
| Tuky | 154,26 g |
| Vláknina | 11,27 g |
| Cholesterol | 264 mg |
| Sodík | 13,35 g |
| Sůl | 27,23 g |
| Sacharidy | 387,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Moje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 20 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
bílek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
nutella,
mléko,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
prášek do pečiva,
mandle mleté,
sádlo,
mouka hrubá
Komentáře (2)