Krevety Bang Bang Shrimp
Zástupci mořských plodů, krevety, jsou u nás snad nejčastěji používanou surovinou z těchto darů. Jejich úprava je snadná a rychlá. Krevety stačí obalit ve směsi koření a vejce, osmažit a podávat s lehce pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 014 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,05 g |
Tuky | 57,29 g |
Vláknina | 3,81 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 39,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety (čerstvé nebo mražené) očistíme, propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce smícháme škrob, mouku, česnekový prášek, papriku a dobře promícháme. V malé misce rozšleháme vejce a mírně osolíme.
Krok 2: Krevety obalíme v rozšlehaném vejci, dáme do misky se škrobovou směsí a uzavřené protřepeme, aby se všechny obalily je lépe je dělat postupně.
Krok 3: V nízké větší a nejlépe uzavíratelné misce umícháme z uvedených surovin omáčku a necháme ji prozatím stranou.
Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme olej a jakmile se kolem vložené špičky špejle dělají bublinky, snížíme o 1 stupeň teplotu, vložíme obalené krevety a smažíme 1 minutu z každé strany. Osmažené vyndáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Pokračujeme dokud neosmažíme všechny krevety. Poté je opět postupně vložíme do omáčky a protřepáním v uzavřené misce je všechny omáčkou obalíme. Ihned podáváme.
Krok 6: Nejlepší jsou samozřejmě samotné nebo se salátem jako předkrm, ale hodí se i s nudlemi nebo rýží jako hlavní jídlo. Na talíř přidáme lístky koriandru. Kdo nemá rád, může použít petrželku.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Moje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 7 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 32 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 41 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 46 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
krevety,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
vejce,
sůl,
olej,
majonéza,
sriracha,
česnek granulovaný,
omáčka chilli sladká,
petrželka,
koriandr
Komentáře (4)