Vepřová panenka v pomerančích
Medailonky z vepřové panenky, předem marinované v pomerančovém pepři a šťávě, jsou krásně křehké, šťavnaté a plné chuti. V kombinaci s jemnou omáčkou a různě upravenými bramborami se tento pokrm hodí i pro slavnostnější příležitosti.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 144 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,72 g |
Tuky | 0,12 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 5,93 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso dáme přes noc marinovat do chladničky. Krok 4: Druhý den maso vyndáme z chladničky a necháme chvíli odpočívat při pokojové teplotě. Na pánvi zahřejeme trochu oleje, na kterém z obou stran zprudka osmažíme plátky marinované vepřové panenky. Krok 5: Hotové maso dáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Krok 6: Do výpeku v pánvi přilijeme zbytek marinády z misky a necháme zredukovat. Na závěr přidáme kousek vychlazeného másla, které nám vytvoří jemnou omáčku. Krok 7: Maso na talíři osolíme, přelijeme omáčkou a podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 9. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOvl
Moje poznámka
Vepřová panenka v pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOvl
Nejnovější recepty
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 2 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 19 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Lubos74 před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 2 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 4 hodinami
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
El.Magios před 5 hodinami
Těsto na pizzu
El.Magios před 5 hodinami
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 11 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř pomerančový,
omáčka sojová,
šťáva pomerančová,
víno bílé suché,
sůl,
tymián,
máslo,
olej
Komentáře (1)