Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky se smetanovým krémem a šlehačkou

Klasikou českých cukráren jsou snad všemi oblíbené věnečky, z odpalovaného těsta, s dobře ochuceným krémem a samozřejmě nesmí chybět cukrová poleva na povrchu. Klasický žloutkový krém je v tomto velice podrobném receptu nahrazen krémem smetanovým, lehce vonícím po rumu a pomerančích.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

11. 8. 2024 14:33

Suroviny pro 24 kusů

24 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 436 kJ / 6 796 kcal
Bílkoviny103,72 g
Tuky481,38 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 2,94 g
Sodík 1,37 g
Sůl3,26 g
Sacharidy498,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Momentální nápad jak udělat jiné než žloutkové věnečky. Nejsou zrovna výstavní ale dobré opravdu byly - nezbyl žádný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 8. 2024 15:04

Veronika.Hrozna: :-) Veru , už včera se mi objevilo, že mám od Tebe nový komentář , dokonce 2x ale nebyl tam text - možná tím, že někde byla bouřka, proto to došlo až nyní. Máš pravdu určitě se tím nic nezkazí. :-K Hezký zbytek dne :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 8. 2024 15:01

iveta.kroul: :-) moc děkuji , marmeládu jsem měla jemnou domácí a bylo to moc dobré. :-K krásné letní odpoledne :-K

Zajímavý, ten krém ze zakysanky s pomerančovou marmeládou. Jak bude nějaká příležitost, určitě věnečky vyzkouším ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 8. 2024 17:13

Marie Svarcova: Citronová šťáva bude výborná, lepší jako kyselina. Vytvořím a ochutnám, ale jelikož je citronová šťáva běžnou sočástí polev, tak to bude 100% dobré. :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 8. 2024 19:36

Veronika.Hrozna: :-)Moc děkuji za komentář, já jsem po tom nepátrala a v sešitě byl napsaný ocet tak jsem vždy dělala podle toho a nenapadlo mě to měnit když to funguje ale už se nemám koho zeptat - Zkus to třeba s troškou surovin vyzkoušet s citronem např. 40 g cukru K, 40 g moučky, 20 ml vody a lžičku šťávy citronu - Pak mi dej prosím vědět . :-K Krásný a pohodový večer :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 8. 2024 19:18

Marie Svarcova: Ten ocet v polevě je kvůli lesku, protože jsou hezky lesklé. Nebo kvůli tomu, aby to nebylo tak sladké a poleva měla kyselý podtón. Nebylo by možné ocet nahradit kyselinou citronovou?
Já bych to odzkoušela docela ráda. "Navzdory tvé poznámce, že nejsou výstavní.":-D My totiž věnečky nevystavujeme, ale baštíme! :-D:-D:-D P.S. Náhodou jsou moc hezké! :-D:-D:-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 8. 2024 09:03

magdalenka: :-) Magdalenko, moc děkuji za milý komentář, tu polevu dělávala už babička, pak jsem na ni trochu zapomněla a teď jsem objevila v sešitě po mamce. :-K Přeji krásný letní dem :-K

magdalenka magdalenka

12. 8. 2024 07:59

Milujem tvoje precízne popísané postupy! (Túto polevu s octom nepoznám, radím do repertoáru.)

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 8. 2024 06:47

Monika146: :-) Moc děkuji za pochvalu i když si nemyslím, že jsou krásné ale byly dobré a všem chutnaly. :-K Přeji příjemný, hezký den :-K

Monika146 (moderátorka)

11. 8. 2024 23:04

Věnečky jsou můj nejoblíbenější zákusek. Máte je krásné, úplně se mi sbíhají sliny :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, smetana zakysaná, smetana zakysaná, máslo, rum, pudink bez vaření, marmeláda pomerančová, smetana ke šlehání, cukr krystal, cukr moučkový, ocet, voda

TopRecepty.cz

Věnečky se smetanovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2Ox