Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka na topinky

Z úrody rajčat a cuket připravíme výbornou zeleninovou pomazánku. I v zimě si tak budeme moci vychutnat dobrou zeleninu z naší zahrádky. Pomazánka je díky česneku a chilli příjemně pikantní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 333 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny13,89 g
Tuky98,21 g
Vláknina38,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,07 g
Sůl19,75 g
Sacharidy133,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibule oloupeme, pokrájíme na menší kousky a česnek na plátky. Cibuli i česnek orestujeme na oleji, po chvilce přidáme i nahrubo nastrouhané cukety a rajčata. Krok 3: Směs ochutíme solí, pepřem, chilli a worcestrovou omáčkou. Ještě chvíli ji podusíme a pak přesuneme na plech s vyšším okrajem. Vše posypeme třtinovým cukrem a zakápneme balzamikovým octem. Pečeme při 200 °C asi 1 hodinu. Krok 4: Čistě vymyté sklenice naplníme směsí, otřeme jim hrdla, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Krok 5: Pomazánku můžeme podávat zastudena, nebo ohřátou s topinkami.

TIP: Jak zpracovat sklizenou zeleninu

Zveřejněno 12. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jRm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jRm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, olej olivový, cuketa, sůl, pepř mletý, chilli, omáčka worcesterová, cukr třtinový, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu