Pomazánka na topinky
Z úrody rajčat a cuket připravíme výbornou zeleninovou pomazánku. I v zimě si tak budeme moci vychutnat dobrou zeleninu z naší zahrádky. Pomazánka je díky česneku a chilli příjemně pikantní.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,89 g |
Tuky | 98,21 g |
Vláknina | 38,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 19,75 g |
Sacharidy | 133,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Cibule oloupeme, pokrájíme na menší kousky a česnek na plátky. Cibuli i česnek orestujeme na oleji, po chvilce přidáme i nahrubo nastrouhané cukety a rajčata.
Krok 3: Směs ochutíme solí, pepřem, chilli a worcestrovou omáčkou. Ještě chvíli ji podusíme a pak přesuneme na plech s vyšším okrajem. Vše posypeme třtinovým cukrem a zakápneme balzamikovým octem. Pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.
Krok 4: Čistě vymyté sklenice naplníme směsí, otřeme jim hrdla, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.
Krok 5: Pomazánku můžeme podávat zastudena, nebo ohřátou s topinkami.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jRm
Moje poznámka
Pomazánka na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jRm
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
česnek,
olej olivový,
cuketa,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
omáčka worcesterová,
cukr třtinový,
ocet balsamiko
Komentáře