Ostružinový nepečený dort
Nepečené dezerty připravíme velmi snadno a rychle. Tento dort tvoří sušenkový korpus, lahodný jemný krém z mascarpone a šlehačky, a čerstvé sladkokyselé ostružiny, zalité želatinou.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 956 kJ / 4 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,02 g |
Tuky | 342,98 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 733 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 349,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslové sušenky rozdrtíme najemno. Můžeme použit elektrický drtič, nebo je dát do sáčku a rozdrtit obyčejným dřevěným válečkem. Rozdrcené sušenky dáme do mísy a přidáme změklé máslo o pokojové teplotě. Potom ze sušenek a másla vypracujeme lepivé těsto.
Krok 2: Připravíme dortovou formu. Spodek formy vyložíme pečicím papírem. Sušenkovou hmotu dáme do dortové formy a natlačíme tak, aby vznikla krásná sušenková vrstva.
Krok 3: Dále připravíme náplň. V míse vyšleháme 33% smetanu s moučkovým cukrem. Šleháme tak, aby smetana byla hustá. Do šlehačky jemně vmícháme mascarpone.
Krok 4: V malé misce podle návodu na obalu připravíme želatinový ztužovač. Připravený ztužovač potom vmícháme do krému.
Krok 5: Náplň rovnoměrně naneseme na sušenky. Celý povrch náplně dozdobíme očistěnými ostružinami. Nakonec přelijeme dortovou čirou želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Krok 6: Necháme chladit v lednici asi hodinu.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový nepečený dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/680Gn
Moje poznámka
Ostružinový nepečený dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/680Gn
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
ostružiny,
želé dortové,
cukr krupice
Komentáře (2)