Chalupářský pekáček
V tomto dobrém pokrmu si vychutnáme šťavnaté maso, pestrou směs zeleniny a klobásku. Vše připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Podáváme posypané čerstvými bylinkami s vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 811 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,39 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka. Vše dáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Krok 2: Podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a za občasného promíchání pečeme asi hodinu.
Krok 3: Mezitím opláchneme a očistíme zeleninu. Lilek nakrájíme na plátky, posypeme solí a zatím odložíme.
Krok 4: Mladou cuketu nemusíme loupat, jen nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku na proužky.
Krok 5: Nasolený lilek po chvíli pustí hořkou šťávu. Opláchneme ho pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem.
Krok 6: Jakmile je maso měkké, vmícháme do pekáče připravenou zeleninu, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dál pečeme, až zelenina změkne a sýr zezlátne.
Krok 7: Podáváme posypané nasekanými bylinkami s vařenými bramborami nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Moje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 6 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 8 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Neregistrovaný před 3 minutami
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 2 hodinami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 2 hodinami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 2 hodinami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
klobása,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
lilek,
rajče,
sýr eidam,
petrželka,
tymián
Komentáře