Chalupářský pekáček
V tomto dobrém pokrmu si vychutnáme šťavnaté maso, pestrou směs zeleniny a klobásku. Vše připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Podáváme posypané čerstvými bylinkami s vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 811 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,39 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka. Vše dáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Krok 2: Podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a za občasného promíchání pečeme asi hodinu.
Krok 3: Mezitím opláchneme a očistíme zeleninu. Lilek nakrájíme na plátky, posypeme solí a zatím odložíme.
Krok 4: Mladou cuketu nemusíme loupat, jen nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku na proužky.
Krok 5: Nasolený lilek po chvíli pustí hořkou šťávu. Opláchneme ho pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem.
Krok 6: Jakmile je maso měkké, vmícháme do pekáče připravenou zeleninu, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dál pečeme, až zelenina změkne a sýr zezlátne.
Krok 7: Podáváme posypané nasekanými bylinkami s vařenými bramborami nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Moje poznámka
Chalupářský pekáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnY8
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 50 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
klobása,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
lilek,
rajče,
sýr eidam,
petrželka,
tymián
Komentáře