Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papouškova buchta z „Květů“

Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

17. 8. 2024 17:53

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 570 kJ / 4 438 kcal
Bílkoviny79,00 g
Tuky212,80 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,96 g
Sacharidy547,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla v časopisu Květy někdy před 30 lety a naše rodina si ho dost oblíbila, proto jej nabízím i vám...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina68 Martina68

18. 8. 2024 16:45

Marie Svarcova: Maruško, díky za radu, příště zkusím také :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 8. 2024 07:00

:-)<3:yes: Ten recept mám také tak dlouho a kdysi jsem ji pekla dětem jen se to těsto stříkalo cukrářským sáčkem diagonálně v pruzích střídavě na plech. Byla pak nakrájená na rovné čverce a krásně barevná celá. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, cukr, tuk hera, mouka polohrubá, smetana sladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, pudinkový prášek, punč anglický, šťáva citronová, cukr moučkový, voda

TopRecepty.cz

Papouškova buchta z „Květů“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89B3