Papouškova buchta z „Květů“
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 570 kJ / 4 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 212,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 547,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a smetanu a vymícháme těsto.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejnoměrné díly a do každého vmícháme jeden druh pudinku.
Krok 4: Na plech po lžících střídavě naneseme těsto a pečeme asi 40 minut. Zda je buchta upečená, vyzkoušíme špejlí. Na špejli nesmí po vyjmutí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a sejmeme papír. Buchtu přemístíme zpět na plech, potřeme ji potravinovým aroma nebo rumem.
Krok 6: Na závěr připravíme citronovou polevu. Prosejeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu a vše třeme do zhoustnutí. Citronovou polevu naneseme na povrch buchty.
Zveřejněno 17. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Moje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 4 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 13 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 1 hodinou
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 2 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 5 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 6 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 6 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 7 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 8 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 8 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
punč anglický,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
voda
Komentáře (2)