Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čatní z lilků

Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru, chipsům nebo jako zeleninová příloha k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 117 kJ /
984 kcal
Bílkoviny10,12 g
Tuky23,89 g
Vláknina22,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,00 g
Sacharidy174,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme. Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet.  Krok 3: Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku.  Krok 4: Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut. Krok 5: Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.

Zveřejněno 19. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čatní z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpk6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čatní z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpk6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, lilek, rajče, olej, česnek, cukr třtinový, sůl, ocet vinný bílý, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu