Čatní z lilků
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru, chipsům nebo jako zeleninová příloha k masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 117 kJ / 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,12 g |
Tuky | 23,89 g |
Vláknina | 22,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 174,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet.
Krok 3: Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku.
Krok 4: Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut.
Krok 5: Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.
Zveřejněno 19. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Moje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 30 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 minutou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
lilek,
rajče,
olej,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
ocet vinný bílý,
bazalka čerstvá
Komentáře