Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kompot z rakytníku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Rakytník řešetlákový je vitamínem C přímo nabitý, proto je vhodné ho v čase dobré úrody uchovat na zimu i v kompotu. Příprava je poměrně snadná, jako u všech ostatních kompotů, a vaše tělo vám pak v zimě za dobrý a zdravý kompot rádo poděkuje.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Celé plody rakytníku se mohou kompotovat. Připravíme čisté zavařovací sklenice, spíše menší, a dostatek nových víček k nim. Krok 2: Zralé kuličky rakytníku opatrně obereme z větví a zlehka je opláchneme ve vodě. Nemáčíme příliš dlouho. Krok 3: Oprané a okapané kuličky srovnáme do skleniček. Zalijeme je připraveným 70% cukerným roztokem (sirupem), dobře otřeme okraje sklenic a zavíčkujeme je. Krok 4: Skleničky sterilujeme při 80 °C po dobu 20 minut.

TIP: Co ještě připravit z rakytníku?

Zveřejněno 1. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kompot z rakytníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kompot z rakytníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpkl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rakytník,

Přidat fotografie receptu