Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z lilků

Lilková pomazánka se skvěle hodí na oslavy i na běžnou večeři. Připravíme ji z pečeného lilku, který restujeme společně s cibulí, rajčaty a česnekem. Pomazánku můžeme podávat ozdobenou nasekanými bylinkami a jako přílohu použít opečenou bagetku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 579 kJ /
377 kcal
Bílkoviny2,90 g
Tuky31,81 g
Vláknina8,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek propícháme nožem a pečeme v horké troubě asi 45 minut, pak necháme vychladnout. Potom ho oloupeme a dužinu nasekáme na kousky. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme nakrájená rajčata, lilek a česnek. Krok 3: Dusíme asi 10 minut, ochutíme chilli, solí, pepřem a citronovou šťávou.  Krok 4: Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Jak zpracovat lilek

Zveřejněno 23. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOX7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOX7

Suroviny:
lilek, cibule, olej olivový, rajče, česnek, sůl, pepř mletý, chilli, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu