Rychlá sušená rajčata
Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně žvýkavou. Jsou ideální pro saláty, těstoviny, nebo jako doplněk k pečivu či sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,03 g |
Tuky | 2,75 g |
Vláknina | 28,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 93,90 g |
Postup přípravy
Osolíme a okořeníme sušenou bazalkou. Krok 3: Velká rajčata pečeme 30 minut na 180 °C, poté dalších 30 minut na 140 °C a nakonec posledních 30 minut na 100 °C.
Malá rajčata stačí péct 30 minut na 180 °C a poté 30 minut na 140 °C. Krok 4: Mezitím očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 5: Po upečení necháme rajčata vychladnout a následně vrstvíme společně s česnekem do vymytých sklenic a zalijeme olejem.
Jak připravit sušená rajčata naložená v oleji
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Moje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Suroviny:
rajče,
česnek,
sušená bazalka,
sůl,
olej olivový
Komentáře (8)
Sušit jsem teda musela déle, teplotu jsem snižovala o 20 stupňů, minimální na 120’C.
Jsem na ně moc zvědavá, až je začnu používat. Vypadají krásně. Mám z nich velkou radost!
Pekla jsem rajčata podobně, ale už se vším všudy při nízké teplotě dvě a půl hodiny. (Přišel do nich olej, balzamikový ocet, třtinový cukr a tymián.)Jsou dobrá, ale tohle zkusím taky. Recept se mi moc líbí…