Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá sušená rajčata

Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně žvýkavou. Jsou ideální pro saláty, těstoviny, nebo jako doplněk k pečivu či sýrům.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 110 kJ /
504 kcal
Bílkoviny15,03 g
Tuky2,75 g
Vláknina28,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy93,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C na horkovzduch. Krok 2: Rajčata rozkrojíme napůl a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, slupkou dolů.
Osolíme a okořeníme sušenou bazalkou. Krok 3: Velká rajčata pečeme 30 minut na 180 °C, poté dalších 30 minut na 140 °C a nakonec posledních 30 minut na 100 °C.
Malá rajčata stačí péct 30 minut na 180 °C a poté 30 minut na 140 °C. Krok 4: Mezitím očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 5: Po upečení necháme rajčata vychladnout a následně vrstvíme společně s česnekem do vymytých sklenic a zalijeme olejem.

Jak připravit sušená rajčata naložená v oleji

Zveřejněno 22. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá sušená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYlz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá sušená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYlz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: a já mám moc velkou radost z toho, že rajčátka chutnají a jak jsem koukala na fotku, tak vypadají výborně. Moc děkuji za zpětnou vazbu.🩷

Sušila a naložila. Jak jsem tak ochutnala, rajčátka jsou vynikající… :-8 <3
Sušit jsem teda musela déle, teplotu jsem snižovala o 20 stupňů, minimální na 120’C.
Jsem na ně moc zvědavá, až je začnu používat. Vypadají krásně. Mám z nich velkou radost! :-D <3 ;-)

Já taky děkuji za inspiraci. :-8
Pekla jsem rajčata podobně, ale už se vším všudy při nízké teplotě dvě a půl hodiny. (Přišel do nich olej, balzamikový ocet, třtinový cukr a tymián.)Jsou dobrá, ale tohle zkusím taky. Recept se mi moc líbí… :yes: <3

Zrovna řeším, co s nadbytkem rajčat, děkuji za inspiraci <3

Clovek: to samozřejmě můžete. Já si je radši udělám doma, než kupovat skleničku za 50-80 korun. 🫶

No .... hodinu a půl v troubě, při dnešních cenách elektřiny .. to si je raději koupím.

Suroviny:
rajče, česnek, sušená bazalka, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu