Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa na hruškách

Kachní prsa jsou uvnitř šťavnatá a křehká a na povrchu mají zlatou křupavou kůži. Chutnají skvěle i v kombinaci s ovocem. Vyzkoušejte je například s hruškou ovoněnou trochou skořice.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 615 kJ /
386 kcal
Bílkoviny0,95 g
Tuky0,33 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušku opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádřinec. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži křížem nařízneme, posypeme solí a mletým pepřem. Krok 2: Rozehřejeme pánev, vložíme prsa kůží dolů a několik minut opékáme. Odebereme přebytečné vypečené sádlo, prsa obrátíme a zvolna opékáme i na druhé straně. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 3: Nakonec veškerou tekutinu vydusíme a maso znovu opečeme ve zbylém sádle. Pak prsa s dozlatova opečenou kůží vyjmeme. Krok 4: Do pánve vložíme na plátky nakrájenou hrušku. Přidáme med, posypeme špetkou skořice a podlijeme vínem. Krok 5: Krátce podusíme, vyjmeme a rozdělíme na talíře. Výpek mírně zahustíme hotovou jíškou, podle potřeby přisolíme. Krok 6: Hrušky přelijeme šťávou a na ně rozložíme na plátky nakrájená prsa. Ozdobíme petrželkou.

TIP: Další recepty s kachním masem

Zveřejněno 29. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na hruškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9p7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na hruškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9p7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, prsa kachní, sůl, pepř mletý, vývar masový, med, skořice, víno bílé, jíška světlá instantní, petrželka

Přidat fotografie receptu