Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude jemnější, provoněná příjemnou vůní levandule.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 689 kJ / 9 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,20 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 2 220,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve očistíme, vyjmeme pecky a nakrájíme je na malé kousky. Rozdělíme je na poloviny a vložíme do dvou hrnců. Do jednoho přidáme celou skořici, do druhého levanduli.
Krok 2: Do každého hrnce přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut.
Krok 3: Když ovoce pustí šťávu, přidáme do obou hrnců Gelfix s troškou cukru, přivedeme opět k varu a vmícháme stejnoměrně zbylý cukr. Vše vaříme ještě asi 3-5 minut.
Krok 4: Do hrnce se skořicí zamícháme rum, vyjmeme celé skořice a džem rozmixujeme.
Krok 5: Část s levandulí také rozmixujeme.
Krok 6: Džemy plníme do čistých vyvařených sklenic, otřeme jim hrdla a po uzavření otočíme na 30 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Moje poznámka
Broskvový džem s levandulí a se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpLl
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
kyselina citronová,
gelfix,
skořice celá,
rum,
levandule
Komentáře