Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně ji doplní pečené brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 726 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny134,57 g
Tuky43,46 g
Vláknina22,77 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy41,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresku pokapeme citronovou šťávou a před smažením ji osolíme a okořeníme. Krok 2: Cuketu a mrkev nahrubo nastrouháme. Lístky máty nasekáme. Krok 3: Na suché pánvi osmahneme slaninu, dáme stranou, přidáme máslo, až se rozpustí přisypeme cuketu s mrkví, osolíme, opepříme, podusíme do měkka. Nakonec přisypeme lístky máty. Krok 4: Na druhé pánvi zahřejeme olej a osmažíme tresku. Krok 5: Hotový pokrm na talíři dozdobíme papričkou a mátou. Podáváme s pečenými brambory.

Zveřejněno 23. 8. 2024

Poznámka autorky Handour

Máta dodá pokrmu svěží chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzKr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na cuketě, mrkvi a mátě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzKr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
filet z tresky, cuketa, mrkev, slanina anglická, máslo, citron, olej, sůl, pepř mletý, máta čerstvá, koření na ryby,

Přidat fotografie receptu